8 أكتوبر 2025 17:39
سيناء الإخبارية
سيناء الإخبارية

جراديشار لصحيفة سلوفينية: اتعودت على الحياة في مصر.. والجماهير يعيشون على حب الكرة

كشف السلوفيني نيتس جراديشار، مهاجم النادي الأهلي، عن تفاصيل تأقلمه مع الحياة في مصر بعد قرابة عام على انتقاله للقلعة الحمراء، مؤكدًا إن تجربته في الدوري المصري كانت مليانة تحديات في البداية قبل ما يقدر يندمج تمامًا في الأجواء.

وقال جراديشار في تصريحات صحفية أثناء تواجده في معسكر منتخب سلوفينيا استعدادًا لتصفيات كأس العالم، إنه لما جه مصر لأول مرة كان كل شيء غريب بالنسباله، سواء في أسلوب الحياة أو حتى في العادات اليومية، لكن بعد 8 شهور بقى أكثر راحة وثقة، خصوصًا بعد ما سجل أول أهدافه بقميص الأهلي.

وأضاف: “في مصر الناس عايشة على حب الكورة، الشغف هنا غير طبيعي، الجماهير بتتنفس كورة، والملاعب بتبقى مليانة حماس وطاقة، وده خلاني أحس إني جزء من حاجة كبيرة فعلاً.”

وتكلم جراديشار كمان عن الصعوبات اللي واجهها في بداية إقامته، وقال: “الموضوع ماكانش سهل في الأول، خصوصًا في الأكل ومياه الشرب، كنت باخد بالي جدًا وما بشربش إلا من الزجاجات، حتى وأنا بغسل سناني، لكن دلوقتي بقيت متعود وبقيت حاسس براحة أكتر.”

وتابع: “رجوعي لمنتخب سلوفينيا في التصفيات حاجة عظيمة بالنسبالي، خصوصًا إني في فورمة كويسة بعد فترة علاج من إصابة في العضلة الخلفية، والطاقم الطبي في مصر كان ممتاز وساعدني أرجع بسرعة.”

وأشار مهاجم الأهلي إن أجواء منتخب بلاده هادية واللاعبين عندهم ثقة في نفسهم، وقال: “مفيش أي توتر، إحنا عارفين قدراتنا كويس، وكل هدفنا إننا نكسب المباراتين الجايين ضد كوسوفو وسويسرا. لو التزمنا بتعليمات المدرب وبذلنا كل جهدنا، أكيد هنحقق اللي عايزينه.”

ويخوض منتخب سلوفينيا مواجهتين قويتين يومي 10 و13 أكتوبر أمام كوسوفو وسويسرا ضمن التصفيات الأوروبية المؤهلة لكأس العالم، وسط تفاؤل كبير بعودة جراديشار واستعادة جاهزيته الفنية والبدنية.